info.royalessences@gmail.com

info.royalessences@gmail.com

Történetek, érdekességek

MAX TÖRTÉNETE

2019.11.13 19:39
MAX TÖRTÉNETE

2017 júniusában az a szép napsütéses szombat délután is úgy indult Max számára mint máskor, amikor versenyre készült, azonban azt ahogyan zárult senki nem gondolta volna. Max, a fekete-fehér foltos angol versenyagár akkori gazdájával az isaszegi agárpálya felé tartott, ahol újabb megmérettetés elé nézett. 

 Hogy pontosan miért történt az ami történt, nem lehet tudni, de Max a futam közben többször is átugrotta a barriert, mellyel nagyon komoly, csúnya sérüléseket szerzett mind a négy lábán. Határon túlról érkezett gazdáját felkészületlenül érte az eset, így mi – a Royal Essences csapata, akik szintén versenyezni voltunk ott -, segítettünk neki ellátni a kutya sebeit, lefertőtleníteni, bekötözni vérző lábait. Max sokkos állapotba került, tekintete zavart volt, mégis szó nélkül hagyta hogy ellássuk. A férfi ezután eltette őt a kocsijába. Szomorú eset, de sajnos nagy ritkán előfordul sérülés, reméltük a kutya hamar hazaér és egy szakszerű orvosi vizsgálat után nyugodtan pihenhet és lábadozhat. A nagy megdöbbenés azonban csak ekkor következett. Max gazdája egyszer csak elővette az akkor még mindig kába kutyát a kocsiból, odasétált vele egy csoport, a pálya mellett beszélgető férfihoz és angol illetve egyéb nyelvek hiányában félig mutogatva adta tudtára a többinek – akik között ott állt Max régi tulajdonosa is -, hogy ő nem viszi így haza a kutyát, visszaadja eredeti gazdájának. Hogy ez mennyire szomorú és felháborító az már önmagában megérne egy írást, de ami még ennél is szomorúbb volt, hogy az eredeti gazdi sem kért Maxból. Egy darabig elvitatkoztak kézzel-lábbal mutogatva, majd a férfi akivel Max érkezett a mellette álló kezébe nyomta  a pórázt, beült a kocsijába és egy szó nélkül távozott a tett helyszínéről. Ez mindannyiunkat sokkolt, de még mielőtt magunkhoz térhettünk volna, a kutya első tulajdonosa is hasonlóképp tett, közölte hogy nem tudja hova tenni, majd távozott. Soha, a közel 30 év alatt nem tapasztaltunk ehhez foghatót, szóhoz sem jutottunk. Max tehát ott maradt velünk a pályán, mi meg tanácstalanul néztük egymást, kinél van otthon hely egy újabb agárnak, ráadásul egy betegnek. Gyorsan kellett cselekednünk, hogy az akkorra már teljesen kimerült kutyát minél előbb nyugodt körülmények közt tudhassuk, így a kérdés nem volt kérdés, hazavittük magunkhoz.
Max 4 napig nem tudott lábra állni és egyedül közlekedni, ölbe kellett kivinni a kertbe, hogy napi dolgait elvégezhesse. Idő közben megtudtuk, hogy csupán két éves és feltételezéseink szerint a nem megfelelő felkészítés miatt történhetett a baleset, hisz egy szakértelemmel felkészített versenyagárnak eszébe sem jut átugrani a barriert.

Max étvágya szerencsére nem sérült, minden nap felfalta az elé tett adagot, mely a Husse Pro Aktív tápjából és nyers húsból, valamint kiegészítésként a tetejére szórt Daily Care Active-ból állt. Egy hónap szorgos kezelés – amihez leghatékonyabban Smooth nevű termékünket tudtuk használni – és szigorú pihentetés után újra sétálni tudtunk vele. Ahogy telt az idő Max úgy lett egyre erősebb és vitálisabb, új otthonában szerető kezek között a bizalma is hamar visszatért és bár annak előtte nem ismertük, egy csupa szív jó kedélyű vidám kutya lett belőle. Szeptemberben jó barátunk, a híres ausztrál csontkovács Chris Greyhound Chiro Magyarországon járt és többek közt Maxot is alaposan átnézte, ami sérülése még volt azt a helyére tette és áldását adta, Max újra versenyezhet!
Hihetetlen boldogság volt ez számunkra, hisz Max élete a futás, öröme határtalan mikor meglátja a pórázt és mehet sétálni vagy edzeni. Fokozatos, lassú, de tudatos munka vette kezdetét, mert rossz agár nincs, csak rossz gazda. És ennek meg is van az eredménye, Max 2 futamból 2-szer lett második, a Kincsem Parkban rendezett versenyeken, melyből az egyik az alább látható neves Ügető Szilveszteri futam volt.

Nagyon büszkék vagyunk Maxra aki jövőre is aktívan folytatja verseny pályafutását, most már a megfelelő szakértő és szerető kezek között!

Max rendszeres kontrollját a Kedvencdoktor állatorvosi rendelő végezte, köszönj