info.royalessences@gmail.com

info.royalessences@gmail.com

Történetek, érdekességek

A KOMPLEX ÍZÜLETVÉDELEMRŐL

Gyóllai Emese
Gyóllai Emese
2023.04.27 19:06
A KOMPLEX ÍZÜLETVÉDELEMRŐL
Mindnyájan szembesültünk már azzal, hogy tengernyi ízületvédőnek nevezett termék van jelen a piacon és a választás egyáltalán nem egyszerű

Minden gazdi a legjobbat szeretné nyújtani szeretett kedvencének és törekszik megtalálni a legjobb ár-érték arányú termékeket. Ez viszont nem elég, a komplexitás épp oly fontos. Szeretnénk ugyanis egy termékben megtalálni azon összetevőket, amelyek hozzájárulnak négylábú társunk szükségleteihez. Itt jegyezzük is meg, hogy a külön-külön összeválogatott termékek, alapanyagok és azok egyéni adagolása legtöbbször sokkal költségesebb és kiszámíthatatlanabb eredményt hoz, mint a szakszerű, szakemberek által beállított összetevők komplex hatása.
A komplex ízületvédők közé azon termékek tartoznak, amik a legmegbízhatóbb gondoskodást és védelmet nyújtják az ízületek, valamint az izom- és vázrendszer számára és a legkiválóbb összetevők felhasználásával készültek. Az alapanyagok egymásra épülve, egymást segítve fejtik ki hatásukat és az arányok is a szükségleteknek megfelelően vannak beállítva. Összetevőik között az ízületek, ínszalagok, ínak, valamint az izom- és vázrendszer többi részének egészségét javító anyagok találhatóak meg.
Az ízületek legjobb minőségű tápanyagai közé tartozik a kondroitin-szulfát, amely a porcszövet fontos szerkezeti összetevője; a porcok mechanikus-elasztikus tulajdonságáért felelős, ezáltal biztosítva a fizikai terheléssel szembeni ellenállóképességet.
A másik kiemelkedően fontos összetevő a glükozamin-szulfát. A glükozamin a porcszövet természetes és alapvető alkotóeleme, mely segíti megőrizni annak rugalmasságát és erősségét. A gyógyászatban ízületi sérülések gyógyulását elősegítő szerként hivatkoznak rá, mellyel leginkább a porckopásban szenvedőket célozzák meg.
Szintén fontos anyag az MSM (metil-szulfonil-metán), ami hozzájárul az ínakban, ínszalagokban és porcokban megtalálható, és azok rugalmasságát és erősségét támogató, kollagén termelődéséhez. Talán legértékesebb tulajdonságai közé tartozik, hogy gyógyszerek hatásaival összemérhető módon csökkenti a fájdalmat. Érdekesség továbbá, hogy az MSM minden élő szervezetben jelen van. Továbbá kis mennyiségben megtalálható a friss gyümölcsökben és zöldségekben, bizonyos algákban, teában, kávéban, hús- és tejtermékekben, tojásban, illetve gabonafélékben.
Az AAC aminosav keverékkel az ízületeket körül ölelő izomterületek erősítését érhetjük el, ezáltal az ízületek tehermentesítését is segíti a készítmény, így mozgás- és fizioterápia kiegészítő szereként is hatékonyan alkalmazható.
A kollagén a testben legnagyobb arányban előforduló fehérje, segíti az izmok regenerációját, aminek köszönhetően könnyebben lehet izmot építeni, hiszen ez a különleges fehérje támogatja az izomsejtek képzését. További pozitív hatása, hogy ennek köszönhetően még a sérülésekből történő felépülést is gyorsítja.
A hialuronsav szintén nélkülözhetetlen összetevőjét képezi a komplex ízületvédőknek. Az emberi és állati szervezetben egyaránt megtalálható, természetes módon legnagyobb mértékben a bőrben, a szemben és az ízületekben fordul elő. Fő feladata a víz visszatartása, hogy kenést és nedvességet biztosítson a szöveteknek. A porcok hidratációjához is hozzájárul, így tartva rugalmasan őket.
A C-vitamin az ízületvédelemben is kiemelkedő szerepet játszik, ugyanis antioxidáns hatása révén képes felvenni a harcot a szabadgyökökkel és csökkenteni a szervezetben keletkezett gyulladásokat, így az ízületi gyulladást is. A C-vitamin részt vesz továbbá a csont- és porcképzésben is, hozzájárul a szervezet természetes kollagén termeléséhez.
A Royal Essences Smooth ízületvédő és fájdalomcsillapító termékünk egy plusz összetevővel is el van látva, ami az ördögcsáklya kivonat. Ezen növény kivonata fontos jótékony hatásokat szolgáltat az eddig felsorolt összetevőkhöz. A reumatikus és ízületi fájdalmak hatékony kezelője, kitűnő fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és remek lázcsillapító is. Fokozza a gyomorsavtermelést, ennek köszönhetően serkenti az emésztést és jótékonyan támogatja a máj és a vese működését. Csökkenti a bélpanaszokat, hatásos lehet hasmenés és haspuffadás esetén is. Enyhe vízhajtó, és csökkenti a vérnyomást, valamint mérsékeli az allergia tüneteit és az allergiás reakciók kialakulását.
Amikor a megfelelő ízületvédő készítmény után kutatunk, vegyük figyelembe, hogy az összetevők komplexitása nagy szerepet játszik a hatékonyságban. Fontos továbbá tudni, hogy az ízületek anyagcseréje nagyon lassú. Ez azt jelenti, hogy ha kialakult egy fájdalom, szerencsés helyzetben is hetek kellenek a javulásához.
A Royal Essences a gondosan összeválogatott alapanyagok híve, valamint a magas hatóanyag tartalmú és szakértelemmel beállított arányokkal rendelkező termékeket ajánlja ki vásárlói számára: https://royalessences.hu/spl/566455/Izuletvedok

Fotó: Simkó Szilárd - https://akutyafotos.hu/