info.royalessences@gmail.com

info.royalessences@gmail.com

Történetek, érdekességek

A SZÁLKÁSÍTÁS SZAKÉRTŐJE
09
Máj
Miért is olyan hasznos és eredményes a SLIM TONE SZÁLKÁSÍTÓ termékünk? Ismerjétek meg egy kicsit közelebbről ezt a különleges készítményt, amely a munka- és sportkutyák és edzőik közkedvelt támogatója!
RUSH – ERŐNLÉTRE TERVEZVE
04
Máj

A Royal Essences egyik fő célkitűzése a sport- és munkakutyák egészségének és teljesítményének fenntartása, támogatása és növelése.

IMMUNERŐSÍTÉS A KÖBÖN
29
Ápr

Készüljetek, mert ebben az írásunkban egy kisebb tévhitet oszlatunk el a NORTH BREEZE táplálékkiegészítőnkkel kapcsolatban!

A KOMPLEX ÍZÜLETVÉDELEMRŐL
27
Ápr
Mindnyájan szembesültünk már azzal, hogy tengernyi ízületvédőnek nevezett termék van jelen a piacon és a választás egyáltalán nem egyszerű
KENDERMAG – A SZUPERTÁPLÁLÉK
20
Máj

A kender az emberiség történetében az élelem termelés kezdete óta termesztett növény. Évezredek óta ismert gyógyító hatása és különböző részeiből készült kivonatok a világban mindenütt az emberi betegségek legelterjedtebb gyógyszerei voltak.

TÖKMAGNYI CSODA
20
Máj

Számos érv szól amellett, hogy nem csak a saját, de négylábú szeretett kedvencünk étkezésébe is beépítsük a tökmagot. A Royal Essences HIDEGEN SAJTOLT TÖKMAGOLAJ és a Royal EssencesTÖKMAG LISZT tökéletes választás táplálékuk kiegészítéseként.

A NÉLKÜLÖZHETETLEN BEMELEGÍTÉS
20
Máj

Az aktív testmozgás előtti alapos bemelegítés nemcsak az emberi test számára nélkülözhetetlen, hanem a kutyák izmainak is. A bemelegítés fontos és elengedhetetlen, hiszen nagyban csökkenti a sérülések kockázatát és hozzájárul a teljesítőképesség javításához.

PARALITIKUS MYOGLOBINURIA  /ÜNNEPI BETEGSÉG/
26
Jan

Hungarian Borzoi Site | 2015.06.04 cikke alapján
Képzeljük el, hogy minden előzetes edzés nélkül sokat futottunk és utána izomlázunk lesz. A fájdalmak intenzitását és izmaink károsodását növeljük képzeletben a sokszorosára - nos ekkor kb. előttünk áll az ünnepi betegség.
Egy edzetlen ember időben leáll, felfogja, hogy kész, nem bírja tovább. Megállítja a fájdalom. Az agarat nem.
Míg az ember megússza egy fájdalmas izomlázzal, az agár rosszabb esetben el is pusztulhat.

HOMOKTÖVIS – KIS BOGYÓBAN NAGY ERŐ
21
Júl
Ki gondolná, hogy ez a hazánkban is honos bogyós növény ennyi csodát rejt? Felsorolni is nehéz, hogy mennyi jótékony hatást fejt ki a szervezetre és mekkora támogatást nyújt különböző betegségekkel szemben.
ELEKTROLIT- ÉS SÓPÓTLÁS – NEM CSAK SPORTKUTYÁKNAK
21
Júl
Az elektrolitok a testfolyadékban található ásványi anyagok, amelyek elektromos töltéssel rendelkeznek és elengedhetetlenek a szív, az idegek és az izmok megfelelő működéséhez. Az egészség megőrzésének érdekében fontos, hogy fenntartsunk egy állandó elektrolit egyensúlyt. Amennyiben az elektrolit szint nincs rendben a szervezetben, akkor a sejtek éheznek vagy salakanyagokkal telnek meg.
LENMAG OLAJ – MINDEN CSEPPJE KINCS
15
Júl

A lenmag szinte minden szervre jótékony hatással van, már az i.e. 2. évezredben is termesztették és használták. Az egyik legkiválóbb omega-3 zsírsav forrás, továbbá gazdag A, B, C, D és E vitaminokban és ásványianyag-tartalma is jelentős.

Csipkebogyómag liszt - Tiszta természet !
15
Júl

A humán gyógyászatban jól bevált és oly sokat alkalmazott csipkebogyó felhasználási módjai rendkívül sokrétűek és a kutyákra is legalább olyan jótékony hatással bírnak, mint az emberekre.

MÁRIATÖVIS – A MÁJ ŐRANGYALA
14
Ápr

A máriatövis köztudottan az egyik leghatásosabb májtisztító, amely nemcsak az emberek közkedvelt gyógynövénye, hanem az állatgyógyászatban is egyre népszerűbb. A növény májvédő és gyulladásgátló hatását az összefoglaló néven szilimarinnak nevezett vegyületeinek köszönheti, amely egy rendkívül hatékony antioxidáns. Számos tanulmány számol be a szilibinin szabad gyökmegkötő hatásáról, emellett segíti a májsejtek osztódását és regenerációját, valamint stabilizálja a májsejtek sejthártyáját is.

ÁLLATI IZÜLETVÉDELEM
04
Ápr

     Ahogy az embereknél, az állatok esetében is fontos az ízületek, ínak, porcok és kötőszövetek egészségének, ruganyosságának megóvása. Az ilyen jellegű „extra” támogatás számos esetben kiemelten fontos, akár elengedhetetlen részét alkotja a kutyák táplálásának.

TERELÉS 3. RÉSZ-KÉPZÉS
13
Nov

Előre kell bocsátanom, terelés tanítása ügyében inkább személyes tapasztalatokra támaszkodnék, saját 3 kutyám képzési folyamata alapján.

Hát először is. Ha az ember lánya évtizedek óta kutyát képez, több éves tapasztalattal farkasok okítása terén, nos akkor nem gondolja, hogy egy képzési folyamatot majd nem fog érteni. És átlátni. Márpedig pontosan ez történt, amikor Wiccát, a pulimat először birkák közé vittem.

TERELÉS  2. RÉSZ,  AVAGY A TERELŐVERSENYEK VILÁGA
13
Nov

A terelősport mint azt már kifejtettem, viszonylag új sportág. Ez nem jelenti azt, hogy ne lennének nemzetközi és hazai versenyek és kupasorozatok, sőt, ha minden jól megy talán jövőre vagy azután megrendezik az első Európa Bajnokságot is. Akinek kedve van, szinte minden héten indulhat terelőversenyen valamelyik európai országban.

TERELÉS, MINT SPORT   1.RÉSZ
13
Nov

Bemutatkoznék, Belényi Bea vagyok, FCI Terelőbíró és aktív terelőversenyző (valamint kutyakiképző, mentőkutyás felvezető, segítőkutyakiképző, terápiás kutya felvezető, segítőkutya vizsgáztató, de mindezeknek a cikk szempontjából nincs jelentősége).

KUTYA, SPORT, SZERELEM; AGILITY
13
Nov

Nagy öröm számunkra, hogy egy interjú keretében kicsit jobban megismerhetjük Fűzi Júliát a MEOESZ Agility Sportbizottság tagját, aki aktív sportolóként mesél nekünk az agility-ről, az életéről és arról, hogyan lesz egy kutyás sportból életforma. Mindig kutyás voltál?

A TAVASZI FÁRADTSÁG
13
Nov

Tisztelt Kutyatartók!

A tavaszi, melegebb időjárás beköszöntével „érdekes” megfigyeléseket tehetünk a szőrős barátunk viselkedésével kapcsolatban. Ahogy az időjárás melegszik, „berobban” a tavasz, azonnal új életre kel a természet. Rügyeznek a fák, boldogan csicseregnek a madarak, általánosságban véve vissza tér az életkedvünk. 

AMIT AZ ELEKTROLIT- ÉS SÓPÓTLÁSRÓL TUDNI ÉRDEMES
13
Nov

Mint a sport-és munkakutyák elkötelezett hívei, több évtizedes gyakorlati tapasztalataink alapján tudjuk, hogy ebben a nagy nyári melegben mennyire fontos kutyáink megfelelő elektrolit-és sópótlása, de szerettük volna ezt a kérdéskört állatorvosi szemszögből is körüljárni, ezért megkerestük Csiri Mónikát, a váci Kedvencdoktor Állatorvosi Rendelő vezető állatorvosát, aki fantasztikus szakmai felkészültséggel magyarázta el nekünk eme mechanizmus legapróbb

“EZ VOLT A 8. VILÁGBAJNOKSÁGUNK EGYÜTT…”
13
Nov

 

  Ki ne ismerné Kivágó Arnoldnak, az IPO sportág egyik hazai ikonikus alakjának nevét, aki a   munkakutyás világ megbecsült tagja, s idén 8. alkalommal vágott neki az IPO   világbajnokságnak   ugyanazzal a kutyával, a fantasztikus belga juhászkutyával, Litoval.   Arnold már egy éve használja a Royal egyes termékeit és legnagyobb büszkeségünkre a VB-re is a tanácsaink alapján 
AZ ÖREG KUTYA NEM VÉN KUTYA!
13
Nov

Tisztelt Kutyabarátok!

Az öregedés hasonlóan az embernél, a kutyánál is elkerülhetetlen, de „sajnos” természetes folyamat. Nem betegség, hanem élethelyzet.

FEHOVA 2018, MAGYAR AGÁR FAJTABEMUTATÓ -, AVAGY PROPAGANDASZÖVEG PROGRAMBESZÁMOLÓNAK ÁLCÁZVA-
13
Nov

Sokadik alkalom. Tíz év. Már visszatérő vendégek vagyunk a FeHoVa-n. Mi magyar agarasok. Hihetetlen dolog ez. Hiszen annak idején, mikor először mehettünk, a magyar agarat sokan vadászkutyaként sem voltak hajlandók elfogadni, nemhogy e neves eseményen színpadi megjelenést biztosítani. 

MAX TÖRTÉNETE
13
Nov

2017 júniusában az a szép napsütéses szombat délután is úgy indult Max számára mint máskor, amikor versenyre készült, azonban azt ahogyan zárult senki nem gondolta volna. Max, a fekete-fehér foltos angol versenyagár akkori gazdájával az isaszegi agárpálya felé tartott, ahol újabb megmérettetés elé nézett. 

AMIKOR EGY ÁLOM VALÓRA VÁLIK !
13
Nov

Fantasztikus dolog történt egy szűk hete. Egy magyar lány álma valóra vált. Na de nem akármilyen álom és nem akárhogy! A nem mindennapi álom, melyről biztos sokan hallottatok már, a Fjällräven Polar kutyaszánhajtó túra, melyre a világ minden részéről sok százan jelentkeznek évről évre, de mindössze 20-an vehetnek részt rajta, részben a szavazatok alapján, részben

NORTH BREEZE
13
Nov

“Lejobb barátunk, aki télvíz idején hóban-fagyban dacolva az időjárási viszontagságokkal is hűségesen kísér el minket minden kalandra, különleges törődést érdemel.” Ezzel a gondolattal harangoztuk be egy bő hete ÚJ TERMÉKÜNK jövetelét, melyről most végre lehúzzuk a leplet.

30 ÉV TAPASZTALATA ÖSSZHANGBAN A TERMÉSZET EREJÉVEL
19
Szept

 

Cégünk alapítói és munkatársai a sport- és munkakutyák mellett szerzett több, mint harminc éves tapasztalat alapján fejlesztették ki a Royal Essences termékcsaládot, mely folyamatosan bővülő kínálatával igyekszik kielégíteni mind az aktív életet élő kutyák, mind a családi kedvencek szükségleteit.