info.royalessences@gmail.com

info.royalessences@gmail.com

Történetek, érdekességek

HOMOKTÖVIS – KIS BOGYÓBAN NAGY ERŐ

Gyóllai Emese
Gyóllai Emese
2021.07.21 20:36
HOMOKTÖVIS – KIS BOGYÓBAN NAGY ERŐ
Ki gondolná, hogy ez a hazánkban is honos bogyós növény ennyi csodát rejt? Felsorolni is nehéz, hogy mennyi jótékony hatást fejt ki a szervezetre és mekkora támogatást nyújt különböző betegségekkel szemben.

A homoktövis bogyója tízszer nagyobb mennyiségű C-vitamint tartalmaz, mint a citrom. A leghatékonyabb immunrendszer erősítőként tartják számon és gyulladáscsökkentő hatása is figyelemre méltó. Általános legyengülés esetén és lábadozási időszakban roboráló hatású, de allergiák esetén is javasolt a használata.
Immunerősítő hatását a benne rejlő vitaminoknak, ásványi anyagoknak, anitoxidánsoknak és hasznos növényi vegyületeinek köszönheti. Az antioxidánsok továbbá lassítják az öregedést, és segítenek megvédeni a sejteket a szabadgyökök káros hatásaitól.
Az egyetlen olyan növény, amelyről ismert, hogy mind a négy omega zsírsav – omega-3, 6, 7 és 9 – megtalálható benne.
Mivel A- és E-vitamin tartalma is jelentős, hatékonyan támogatja a szív- és érrendszert. A homoktövis E-vitamin tartalma magasabb, mint a búzáé, a kukoricáé és a szójababé. Gazdag A- és E vitamin tartalma nagyban elősegítik a bőrsejtek regenerációját és a bőr rugalmasságának fenntartását, hámosító és gyulladáscsökkentő hatása miatt pedig segíti a sebgyógyulást, a bőrbetegségek gyógyulását.
A homoktövis jótékony hatást gyakorol a májra is: kiválóan alkalmas máj méregtelenítésre, májtisztító, májvédő hatású, ezen kívül segíthet megelőzni a különféle májbetegeségek kialakulását, illetve lassítani a meglévő májbetegségek további romlását.
A rák elleni küzdelemben is segítségül hívhatjuk a homoktövis készítményeket, ugyanis a benne lévő flavonoidok és antioxidánsok sejtvédő és daganatellenes hatásúak. A homoktövis kvercetinben és flavonoidban is gazdag, ami segít elpusztítani a rákos sejteket. Különböző antioxidánsai, köztük a karotinoidok és az E-vitamin, szintén védelmet nyújtanak a rákkal szemben.
Ha egy igazán komplex és hatékony táplálékkiegészítőt keresel kedvenced számára, a Royal Essences homoktövismag liszt kiváló választás mind megelőzésre, mind gyógykezelések kiegészítéseként.
Kijelenthető, hogy a homoktövis egy csodanövény!



Fotó: Simkó Szilárd (https://www.facebook.com/akutyafotos.hu)