info.royalessences@gmail.com

info.royalessences@gmail.com

Történetek, érdekességek

MÁRIATÖVIS – A MÁJ ŐRANGYALA

Gyóllai Emese
Gyóllai Emese
2021.04.14 19:23
MÁRIATÖVIS – A MÁJ ŐRANGYALA

A máriatövis köztudottan az egyik leghatásosabb májtisztító, amely nemcsak az emberek közkedvelt gyógynövénye, hanem az állatgyógyászatban is egyre népszerűbb. A növény májvédő és gyulladásgátló hatását az összefoglaló néven szilimarinnak nevezett vegyületeinek köszönheti, amely egy rendkívül hatékony antioxidáns. Számos tanulmány számol be a szilibinin szabad gyökmegkötő hatásáról, emellett segíti a májsejtek osztódását és regenerációját, valamint stabilizálja a májsejtek sejthártyáját is.

A máj- és epepanaszok hatékony kezelése mellett, számos további jótékony hatása ismert: megnyugtatja és nedvesíti a nyálkahártyákat, így gyógyír lehet a vese, a húgyhólyag és a bőrgyulladások számára is. Továbbá étvágygerjesztő és emésztést elősegítő hatása is bizonyított.

 

Szeretett kedvenceink egészségének megóvásában is számtalan esetben javallott a máriatövis alkalmazása, amely teljesen természetes módon segíthet a megelőzésben és a kezelésben. A teljesség igénye nélkül az alábbi esetekben erősen javasolt használata:

 

- allergia: az allergének leküzdése érdekében a szervezet hisztamint termel. A máj fontos szerepet játszik ebben a folyamatban, mivel eltávolítja a hisztamint a szervezetből. Amikor a máj legyengült és méreganyagokkal telített, a hisztamin felgyülemlik a szervezetben és még több allergiás reakcióhoz vezet.

- babézia: ezen kullancs által terjesztett betegség egyik szövődménye, hogy károsítja a májat és a vesét. A gyógyszeres kezelést mindenképpen egészítsük ki máriatövis kivonattal a teljes és gyors felépülés érdekében!

- bőrproblémák: ha a máj nem működik rendesen, akkor bőrproblémák jelentkezhetnek. A máriatövis megnyugtatja és nedvesíti a gyulladt és száraz nyálkahártyát, enyhíti a gyulladásokat és az irritációt nemcsak a szervezet belsejében, hanem a bőrfelületen is. Csökkenti a bőrfertőzések okozta tüneteket és a bőrpírt is.

- epilepszia: méregtelenítő, májvédő, epehajtó és antioxidáns hatásai segítenek a rohamok tüneteinek enyhítésében.

- gyógyszeres kezelések alatt: a gyógyszerek köztudottan fokozott terhelést rónak a májra, ezért elengedhetetlen a kiegészítő májvédelem. A máriatövis segít eltávolítani a toxikus anyagokat a szervezetből. Szteroidos kezelés melletti használata kiemelten fontos, hiszen a szteroidok még fokozottabban igénybe veszik a májat.

- kullancs- bolhairtó szerek használata mellett: ha nem a természetes kullancs- és bolhairtó készítmények mellett kötelezted el magad, akkor a kúraszerű májvédelem elengedhetetlen, hiszen ezek a szerek – főként a hosszan tartó használat miatt – szintén megterhelik a májat.

- mérgezés esetén: a máriatövis fokozza a mérgek kiürülését és képes regenerálni a sérült májsejteket és ha szükséges újakat hoz létre helyettük.

- méregtelenítés: a megelőző célú méregtelenítés, anyagcsere fokozás és salaktalanítás elsősorban az egészséges kutyáknak való, egészségük hosszútávú megőrzése érdekében.

- oltások előtt és után: segít feldolgozni az oltásokkal szervezetbe jutó vegyi anyagokat és védi a májat a vegyszerek okozta károsodásokkal szemben. Az oltások mellékhatásait is megelőzhetjük használatával.

 

A Royal Essences Upload terméke 100% máriatövismag őrleményből készült. Akár megelőzésre, akár kezelés kiegészítéseként használjuk, túladagolni nem lehet, mellékhatással nem rendelkezik és hosszútávon is alkalmazható táplálékkiegészítő – a természet ajándéka.

 

Fotó: Simkó Szilárd (https://www.facebook.com/akutyafotos.hu)