info.royalessences@gmail.com

info.royalessences@gmail.com

Történetek, érdekességek

KENDERMAG – A SZUPERTÁPLÁLÉK

Gyóllai Emese
Gyóllai Emese
2022.05.20 19:21
KENDERMAG – A SZUPERTÁPLÁLÉK

A kender az emberiség történetében az élelem termelés kezdete óta termesztett növény. Évezredek óta ismert gyógyító hatása és különböző részeiből készült kivonatok a világban mindenütt az emberi betegségek legelterjedtebb gyógyszerei voltak.

A hántolatlan kendermag vagy kendermagliszt méltán kapott helyet a szuperélelmiszerek között, hiszen számos létfontosságú tápanyagból kiugró mennyiséggel rendelkezik.

A kendermagban fellelhető fehérje a legmagasabb szinten hasznosítható növényi fehérjék közé tartozik. A kendermag fehérjéje rendkívül könnyen felszívódik, így nagymértékben hozzájárulhat az egészséges immunrendszer fenntartásához. 20 aminosavat tartalmaz, beleértve az összes esszenciális aminosavat (ezeket a szervezet nem képes előállítani).

A kendermag további különlegessége, hogy egyedüliként a növények között, ideális, azaz 1:3 arányban tartalmaz omega-3 és omega-6 zsírsavakat. Tartalmaz Omega-9 zsírsavat is, ami nem esszenciális zsírsav, ezért ajánlott figyelni a rendszeres bevitelére, amire a kendermag ugyancsak alkalmas. Továbbá sok olyan zsírsav található a kendermagban, ami az agy egészséges működéséhez szükséges.

A kendermag fogyasztása (a benne található egészséges zsíroknak köszönhetően) csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának rizikóját is.
Az emésztésre is jótékony hatással van: a lehető legjobb arányban (4:1) tartalmaz vízben nem oldódó és oldódó rostokat (előbbiek helyreállítják a helyes ürítést).
A kendermagban számos ásványi anyag is megtalálható még, mint például kalcium, vas, foszfor, magnézium, kálium, cink, mangán és réz. Ezen kívül E-vitamint és B-vitaminokat (B1, B2, B3 és B6) is tartalmaz.

Amennyiben szeretnéd, hogy kutyusod is hasznosíthassa a kendermag jótékony hatásait, a Royal Essences KENDERMAG LISZT a legjobb választás!


Fotó: Simkó Szilárd – akutyafotos.hu