info.royalessences@gmail.com

info.royalessences@gmail.com

Történetek, érdekességek

Csipkebogyómag liszt - Tiszta természet !

Gyóllai Emese
Gyóllai Emese
2021.07.15 19:04
Csipkebogyómag liszt - Tiszta természet !

A humán gyógyászatban jól bevált és oly sokat alkalmazott csipkebogyó felhasználási módjai rendkívül sokrétűek és a kutyákra is legalább olyan jótékony hatással bírnak, mint az emberekre.

Érdekesség, hogy a csipkebogyó nevét – ami latinul kutyarózsát jelent – Caius Plinius, római polihisztor írótól kapta, miután egy veszett kutya harapásától megbetegedett katonát a csipkebogyó gyökeréből készült főzet meggyógyított.

Szerteágazó jótékony hatásait jelentős részben kiemelkedően magas C-vitamin-tartalmának köszönheti. Egy kicsi bogyóban több C-vitamin található, mint egy nagyobb citromban (pontosabban 100 gramm nyers csipkebogyó 426 mg C-vitamint tartalmaz). Ráadásul, megvannak benne mindazon tápanyagok, amelyek fokozzák a C-vitamin hasznosulását és hatékonyságát.

Kiválóan alkalmas immunerősítésre, erősíti az érfalakat, kedvezően hat a cukorbetegségre, segíti a csontok erősödését, szilárdságát és a csontképződést, továbbá aktivizálja a porcképződésért és kollagén képződésért felelős gént a szervezetben (ezáltal hozzájárul a porc és ízületi problémák megelőzéséhez).

A csipkebogyót állatok esetében is használhatjuk fizikai-szellemi erőnlét fokozásra, roboráló kúra kiegészítő részeként kiváló választás, hiszen fokozza a szervezet természetes méregtelenítő folyamatait, elősegíti a toxinok kiürülését. Betegségek után gyorsítja a felépülést.

A csipkebogyómag liszt kiemelkedő rostforrás, a benne található pektinek nagyban támogatják az emésztőrendszer normál működését, hozzájárulva a bélflóra erősítéséhez.

Amennyiben egy kiválóan hasznosuló, természetes immunrendszer erősítőt, egészségmegőrző táplálékkiegészítőt keresel, a Royal Essences csipkebogyómag liszt remek választás!

 

 

Fotó: Simkó Szilárd (https://www.facebook.com/akutyafotos.hu)