info.royalessences@gmail.com

info.royalessences@gmail.com

Történetek, érdekességek

ÁLLATI IZÜLETVÉDELEM

Gyóllai Emese
Gyóllai Emese
2021.04.04 09:39
ÁLLATI IZÜLETVÉDELEM

     Ahogy az embereknél, az állatok esetében is fontos az ízületek, ínak, porcok és kötőszövetek egészségének, ruganyosságának megóvása. Az ilyen jellegű „extra” támogatás számos esetben kiemelten fontos, akár elengedhetetlen részét alkotja a kutyák táplálásának.

Köztudott, hogy a munka- és sportkutyák mekkora terhelésnek, igénybevételnek vannak kitéve és szükségük van plusz támogatásra ahhoz, hogy a maximumot tudják nyújtani és elkerüljük az esetleges sportsérüléseket vagy a későbbi, időskori mozgásszervi megbetegedéseket.  Idős kutyák esetében már észlelhetünk ízületi problémára utaló jeleket (lassabb és nehézkes mozgás, merevség, bicegés, korai kifáradás, a fájdalmas terület nyalogatása stb.), így sajnos sok esetben nem csak a megelőzésre helyeződik a hangsúly, hanem magára a kezelésre is.

A túlkondícionálás, azaz a túlsúly szintén arra ad okot, hogy támogassuk kutyánk ízületeit, porcait és csontjait, hiszen a felgyülemlett súlyfelesleg állandó nagy nyomást gyakorol azokra.

A nem megfelelő (felelőtlen) tartási körülmények is okozhatnak olyan mozgásszervi gondokat, amelyek kisebb-nagyobb beavatkozást igényelnek.

Mindenképp kiemelendő továbbá az egyes kutyafajták örökletes mozgásszervi megbetegedése is, amely akár már növendék korban észlelhető és hosszútávú, sok esetben állandó kezelést igényelhet.

A Royal Essences ízületvédő termékei természetes eredetű glükozaminnal, hialuronsavval, MSM-mel és kondroitinnel támogatják a kutyák általános kondícióját, ízületeik ruganyosságát és a porcok erősségét.

A Royal Essences Springer Active termék ezeken felül kollagént is tartalmaz, amely az egyik leghatékonyabb támogatást nyújtja a csontok, a porcok, az ízületek, a bőr és a szőr számára.

A Royal Essences Smooth pedig az eddig említett összetevőkön felül egy Dél-Afrikából származó gyógynövényt, ördögcsáklyát is tartalmaz. Feltehetően az iridoid-glikozidok, közülük is leginkább a harpagozid a felelősek a növény gyulladáscsökkentő hatásáért. Vizsgálatok igazolták fájdalomcsillapító hatását is: a készítmények hatására csökkent a fájdalom intenzitása és a fájdalom iránti érzékenység, továbbá javult az ízületek mozgékonysága. Egy vizsgálat alapján a növényi szer adagolása mellett csökkenteni lehetett a szteroid illetve nem-szteroid gyulladáscsökkentők dózisát.

Termékeinket mind megelőzésre, mind a gyógykezelések részeként szívből ajánljuk! A megelőzésre alkalmazás semmiféle kockázattal nem jár, a termékek természetes eredetű összetevőket tartalmaznak és felszívódásuk kimagasló. Amennyiben a kutyus mozgásszervi problémára utaló jeleket mutat, mindenképp keresd fel állatorvosodat!

 

Fotó: Simkó Szilárd