info.royalessences@gmail.com

info.royalessences@gmail.com

Történetek, érdekességek

ELEKTROLIT- ÉS SÓPÓTLÁS – NEM CSAK SPORTKUTYÁKNAK

Gyóllai Emese
Gyóllai Emese
2021.07.21 20:45
ELEKTROLIT- ÉS SÓPÓTLÁS – NEM CSAK SPORTKUTYÁKNAK
Az elektrolitok a testfolyadékban található ásványi anyagok, amelyek elektromos töltéssel rendelkeznek és elengedhetetlenek a szív, az idegek és az izmok megfelelő működéséhez. Az egészség megőrzésének érdekében fontos, hogy fenntartsunk egy állandó elektrolit egyensúlyt. Amennyiben az elektrolit szint nincs rendben a szervezetben, akkor a sejtek éheznek vagy salakanyagokkal telnek meg.

A legfontosabb elektrolitok: a nátrium, a magnézium, a kálium, a foszfát, a klorid és a kalcium.
Az elektrolitoknak nagyon fontos szerepük van mind az emberek, mind pedig az állatok életében: segítik a szervezet hidratálását, megelőzik a kiszáradást, támogatják az idegrendszer működését, befolyásolják a pH szintet, hatással vannak az izmok összehúzódására és elernyedésére.
Mivel hatással van a test energiaszintjére, így a munka- és sportteljesítmény, továbbá az állóképesség növelésére is kiválóan alkalmas.
Betegségek vagy hasmenés esetén is elengedhetetlen a használata, hiszen ellensúlyozza az ásványi sók veszteségét a szervezetben. Használható továbbá nagy fizikai megterhelés utáni izomfáradságkor és meleg esetén, amikor fennáll a szervezet túlmelegedésének veszélye.
A Royal Essences Hydro Care elektrolit- és sópótló terméke teljeskörűen és hatékonyan támogatja kutyád szervezetének elektrolit egyensúlyát. Sport- és munkakutyák estében pedig elengedhetetlen kiegészítője a táplálásnak. Ne feledjük, hogy a nyári hónapokban kiemelten fontos szerepet játszik az elektrolit- és sópótlás – óvjuk kedvencünk egészségét!



Fotó: Simkó Szilárd (https://www.facebook.com/akutyafotos.hu)